fbpx
20

Elektrická budoucnost Hyundai

Automobilka zveřejnila první snímek třetího člena své elektrické modelové rodiny Ioniq krátce po ohlášení svých bezemisních plánů a vyhlídek.

Jak už všichni jistě ví, letošní tisková konference automobilky Hyundai na autosalonu IAA Mobility 2021 v Mnichově se nesla především v duchu elektromobility a uhlíkově neutrální budoucnosti. Automobilka totiž oznámila, že od roku 2035 chce v Evropě prodávat čistě bezemisní vozidla a vystavila několik svých čistě elektrických konceptů.

Po čistě robotickém robotaxi, která automobilka v mnichově ukázala a také po kupé Prophecy se tentokráte jedná o čistě elektrické SUV a podle prvotních obrázku to bude velký vůz. Na svých sociálních sítích se totiž automobilka pochlubila snímkem, na kterém je kromě hatchbacku Ioniq 5 a kupé Prophecy také velké čistě elektrické SUV, které má být třetím přírůstkem do modelové rodiny Ioniq. Podle starších zpráv by mělo dostat označení Ioniq 7 a jeho představení se očekává nejpozději v roce 2024.

Jak už dnes víme, všechny modely Ioniq by měly stát na elektrické platformě E-GMP. U modelu Ioniq 7 se pak s ohledem na délku a rozvor očekávají tři řady sedadel, které by mohly nabídnout sedm míst v běžné rodinné verzi, respektive šest míst v luxusní verzi vybavené dvojicí samostatných sedadel v druhé řadě.

Dlouhý rozvor by navíc mohl znamenat i větší baterie. Ostatně automobilka už dříve zmínila, že jejich velké SUV může použít nové baterie od SK Innovation s kapacitou 100 kWh a 800voltovou technologií. SUV Ioniq 7 by mělo mít dvojici elektromotorů, pohon všech kol, kombinovaný výkon okolo 230 kW (313 k) a dojezd okolo 483 kilometrů.

Očekává se, že jakmile bude tento model představen, stane se vlajkovou lodí modelové řady Ioniq. Očekává se také bohatá, sofistikovaná výbava a systém autonomního řízení.

Více informací se dozvíme, pravděpodobně v dalších měsících, kdy by automobilka mohla tento model představit jako koncept.

Zdroj: sauto.cz