fbpx
tucson-5

Hyundai Tucson je vítěz ankety ženské auto roku 2021


Automobilový svět je z velké části ovládán muži, což je sice přirozené, ale také je to docela škoda, protože ženský pohled by ho mohl velice obohatit. Vždyť i ženy si pořizují auta a řidiček jezdí po silnicích skoro tolik co řidičů – a přitom mají na auta trochu jiné požadavky než muži. Daleko více dbají na bezpečnost, praktičnost a ergonomii, všímají si estetických detailů a dráždí je nešikovné řízení.

Právě proto internetový magazín Žena v autě.cz každý rok pořádá anketu o nejlepší auto roku z pohledu žen, říkají jí Auto mého srdce. Odborná porota složená z patnácti zkušených novinářek a osobností, které mají k autům blízko, z 28 nominovaných vozů vybrala šestici finalistů, jimiž byla Škoda Octavia, BMW řady 4, Hyundai Tucson, Mercedes-Benz GLE, Opel Mokka a Subaru Forester. Z nich pak vítěze volila široká veřejnost prostřednictvím ankety.

Celkovým vítězem se stal Hyundai Tucson, velice povedené korejské SUV s českými kořeny (vyrábí se v Nošovicích, tamní závod měl na starosti i část vývoje a testování). „Všechny ženy potvrdí, že na detailech záleží, a Tucson jich má opravdu mnoho,“ říká na účet Tucsonu porotkyně a motoristická novinářka Sabina Kvášová. Porotu Tucson zaujal v testované verzi s pohonem všech kol a 7stupňovým automatem svými jízdními schopnostmi, snadným řízením, stabilitou a optimálním poměrem cena/výkon.

Tucson má mnoho praktických bezpečnostních asistentů, které ženy ocení. Nejviditelnější vychytávkou je pohled kamery na zadní kolo, promítaný na palubním počítači po zapnutí blinkru,“ uvádí další porotkyně a moderátorka pořadu Autosalon Tereza Tobiášová. Porotkyně na Tucsonu kladně hodnotily také přehledné ovládání, prostornost a design. „Hyundai Tucson je pro mě jedním z nejkrásnějších SUV dnešní doby,“ uzavírá hodnocení porotkyně a bloggerka Veronika Petrů.

Zdroj: garaz.cz