fbpx
6910656

Nový pick-up Hyundai Santa Cruz.

Americké zastoupení automobilky Hyundai nedávno promluvilo o dlouho očekávaném pick-upu Santa Cruz, který však prý není klasickým „pick-up truckem“.


Automobilka Hyundai se nedávno pochlubila videem z prostředí svého kalifornského designového studia, pověřeného vývojem dlouho očekávaného pick-upu Santa Cruz. Designový manažer studia Brad Arnold přitom hned v úvodu zdůrazňuje, že vývoj designu začínal s předpokladem, že nepůjde o tradiční truck.

Nový model Santa Cruz by měl být něčím novým. Mělo by se mu dařit jak v hustě zastavěných centrech měst, tak v otevřené přírodě. Vůz by měl být malý svými rozměry, tedy minimálně ve srovnání s ostatními pick-up trucky, měl by však nabízet velká dobrodružství a široké možnosti uplatnění jak při práci, tak při volnočasových aktivitách.

Santa Cruz slibuje více stylu, unikátní vzhled a širší využitelnost. Design se v mnoha ohledech inspiruje od již zmíněného Tucsonu, zatímco pod kapotou budou instalovány „silné a hospodárné“ pohonné jednotky, schopné roztáčet všechna čtyři kola.

Výroba Hyundai Santa Cruz bude probíhat v americkém závodu Alabama a prozatím se mluví o určení především pro americký trh. Z ukázek bychom si ale troufli odhadovat, že zájem by mohl být i na sterém kontinentu. Slavnostní odhalení nového Hyundai Santa Cruz pak automobilka naplánovala na 15. dubna.

Zdroj: auto.cz

Celý článek naleznete zde.