fbpx
CDC5255E-8145-490C-825A-9D687EB470AE

Jarní péče o auto aneb jak si pořádně umýt auto po zimě.

Kdo chce jezdit čistým autem, určitě už se mnohokrát zamyslel nad tím, jak ho pořádně a kvalitně umýt. Chápeme, že automatická myčka je nejjednodušší a nejpohodlnější způsob, ale optimální rozhodně není. Neumyje všechno, navíc poškozuje lak. Když se pak podíváte zblízka, stejně je vlastně auto stále špinavé.

Mnohem lepších výsledků dosáhnete pomocí poctivého ručního mytí. Dnes, když se ruční myčky rozšířily po celé zemi, máte mnohem lepší možnost dopřát svému autu opravdu důkladnou péči. Aspoň jednou za rok, tedy právě po zimním období, se tak svému autu věnujte, ať nedělá ostudu.

Zvýšenou pozornost by se měla věnovat zejména zádvěří, prahům či víčkům nádrže. Právě zde se drží nejvíce nečistot. Nahromaděná špína pak může ucpat odtokové kanálky, drží se zde vlhkost a auto tak může rychleji začít reznout. Dalším podstatným místem je podvozek nebo podběhy. Sůl a špína ze zimy se tu ráda zdržuje a dokáže napáchat opravdu velkou škodu. Doporučujeme se zaměřit také na dvěře kufru a okolí kolem poznávací značky. V neposlední řadě je třeba také umýt pořádně kapotu a prostory pneumatik. Samozřejmě bychom neměli zapomenout pořádně vyčistit také interiér.

Zdroj: Garaz.cz