fbpx
hyundai-kona-n-teaser-1

Crossover Hyundai Kona N

Sportovní divize N přijde s dalším modelem. Konkrétně s crossoverem Hyundai Kona N. Tento nový stroj slibuje opět skvěle sladěné auto.

Vypovídá o tom již osvědčená a hlavně povedená technika, kterou Hyundai využil z modelu i30 N. Pod kapotou tak bude přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec s výkonem 275 koní a 353 Nm – přesně, jako má ostrá verze i30 N. Mocné stádo 275 koní bude roztáčet pouze přední kola se samosvorným diferenciálem.

Kona N bude k dispozici pouze s osmistupňovou dvouspojkovou převodovkou se spojkami v olejové lázni a řazením pádly pod volantem. Tato samočinná převodovka je známa pod obchodním označením N DCT a k i30 N ji můžete mít za příplatek.

Na volantu pak budou tradiční dvě tlačítka rychlé volby jízdních režimů, kterými budete moci charakteristiku patřičně přiostřit pro jízdu na silnici nebo závodní trati, případně si můžete sami individuálně nastavit, jak chcete svou Konu N nabroušenou. Hyundai však ponechal rychlé Koně i nějaké ty schopnosti v terénu, proto na rozdíl od i30 N a i20 N budete moci volit i z režimů Sníh, Písek nebo Bláto, k dispozici bude i asistent pro jízdu ze svahu.

Oficiální představení se plánuje někdy na jaře. Na trh by Kona N měla dorazit v průběhu tohoto roku.

Zdroj: Garáž.cz

Foto zdroj: Hyundai

Celý článek zde.