fbpx
bayon.png

Nejméně poruchová ojetá SUV všech stáří pro rok 2020 podle německých STK.

Prodejní boom SUV stále pokračuje a třeba v sousedním Německu byly letos v říjnu nejpopulárnější kategorií mezi kupci nových aut. Zájem o pohodlnější nastupování sesadil na druhou příčku kompaktní konkurenty a i když na trhu s ojetinami dál vedou klasičtější koncepce, popularita sportovně užitkových vozidel je patrná i zde. A stěží se to v dohledné době změní.

Je to nakonec logické, neboť čím více si lidé budou pořizovat nová SUV, o to více se rozšíří nabídka ojetin pro druhé či třetí majitele. Chtít ojeté esúvéčko tedy dnes není nic exotického, po jakém ale sáhnout, pokud s ním nechcete jen objíždět servisy? Dobrým vodítkem pro tu správnou volbu jsou data z německých stanic technické kontroly, která TÜV (Technischer Überwachungs-Verein) každoročně zpracovává do statistiky spolehlivosti naznačujících ty správné i špatné volby.

Německými kontrolami prochází pravidelně přes deset milionů automobilů, podle nichž vznikl i TÜV Report 2020 odhalující nejspolehlivější SUV různého stáří bez ohledu na cenu. Jejich přehled provází informace o četnosti závad a srovnání s průměr. Obvykle jsou to auta vcelku bezproblémová, i je doprovází informace, na co si u nich případně dát pozor.

Výsledky statistik a na kterém místě se umístilo některé z námi nabízených aut naleznete na autoforum.cz